Koprovka s kedlubnou a mrkví

Koprovka s kedlubnou a mrkví

Koprovka je moje srdcovka. Od dětství ji mám ráda v kombinaci s vajíčkem a bramborem. Do mé verze koprovky jsem ještě vpašovala mrkev a kedlubnu :)

Co budeme potřebovat:

  • svazek čerstvého kopru
  • 100 g mrkve
  • 1 kedlubna (200g)
  • 20 g oleje
  • 30 g másla
  • 40 g hladké špaldové mouky
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 0,5 l mléka
  • 20 g cukru
  • 5 lžic octa
  • půl až celá lžička soli

Mrkev a kedlubnu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozpálíme olej a zeleninu orestujeme. Jakmile změkne, přidáme máslo a mouku. Vznikne jíška, kterou chvíli mícháme a jakmile začne zlátnout, přidáme zeleninový vývar a mléko. Omáčku necháme 15 minut probublávat, občas zamícháme. Následně ji rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme nadrobno nakrájený kopr a dochutíme octem, cukrem a solí.

Přeji dobrou chuť. 

Hanka

  • Sdílet: