Hovězí s kořenovou zeleninou z pomalého hrnce

Hovězí s kořenovou zeleninou z pomalého hrnce

K narozeninám jsem jsem dostala pomalý hrnec. Už jsem zkoušela krůtí maso a bylo výborné, proto jsem nyní vyzkoušela maso hovězí. Recept je opravdu jednoduchý, nejvíc času zabere příprava surovin :) Tak pojďme na recept!

Co budeme potřebovat na 4 - 5 porcí:

  • 600 g hovězí kýty
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 400 g plechovku krájených rajčat
  • 200 ml vývaru
  • 1 lžička soli
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření

Kýtu nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petržel a celer na kostičky.

Z pomalého hrnce vyndáme nádobu a dáme na sporák (pokud to váš přístroj umožnuje). Cibuli orestujeme a přidáme maso. Opečeme jej ze všech stran a odstavíme z ohně. Nádobu vložíme do pomalého hrnce a přidáme zeleninu, krájená rajčata, vývar, všechno koření a osolíme.

Na přístroji nastavíme pomalé vaření na 7 hodin, zapneme a přikryjeme poklicí. Během vaření nemusíme míchat.

Po uplynutí doby vaření promícháme, dosolíme, pokud je potřeba a můžeme podávat.

Přeji dobrou chuť,

Hanka

  • Sdílet: