Fazolky na kyselo

Fazolky na kyselo

V nadcházejícím zimním období je zelenina důležitá v našem jídelníčku a tak jsem tentokráte sáhla v mrazáku po mražených zelených fazolkách. Vařila jsem jednu porci, pokud jich budete vařit více, suroviny si přepočítejte.

Na jednu porci jsem použila:

  • 200 g mražených zelených fazolek
  • 30 ml smetany na vaření
  • 10 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžíci octa
  • 7 g cukru
  • sůl 

Fazolky vložíme do rendlíku a zalijeme cca 200 ml vody. Krátce povaříme a část vody slijeme. Smícháme hladkou mouku s trochou vody a přilijeme k fazolkách. Provaříme několik minut na mírném plamenu. Dochutíme smetanou, octem, cukrem a solí.

Podáváme s vařenými vejci nebo volskými oky. Jako přílohu můžeme servírovat vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: