Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Luštěniny se snažím do jídelníčku zařazovat a tak vznikl i tento recept, kdy jsem využila kupovanou vařenou cizrnu. Měla jsem tak rychle připravený oběd.

Co budeme na 2 porce potřebovat:

  • 400 g vařené cizrny (kupuji v Lidlu ve sklenici)
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1-2 dcl zeleninového vývaru
  • 2 lžíce zakysané smetany nebo 1 dcl smetany na vaření
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • sušená majoránka
  • sůl a pepř

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme mletou papriku a 1 minutu restujeme. Přidáme vařenou cizrnu a zalijeme vývarem. S tím opatrně dávejte spíš méně, přidat můžete později, aby vznikla správná konzistence. Chvíli provaříme a přidáme smetanu. Pokud je omáčky málo nebo je hustá, přidáme ještě vývar, ten omáčku zředí. Pokrm dochutíme solí, pepřem a mletou majoránkou.

Cizrna obsahuje bílkoviny, ale pro větší objem bílkovin jsem podávala s volským okem. Jako příloha se skvěle hodí kuskus nebo rýže. (já jsem neměla moc času, zvolila jsem proto kuskus :))

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: